Sider

søndag den 25. februar 2007

Kogt oksebryst

Bryst skal have lang tid i gryden før det får den rigtige, bløde konsistens. Mindst 3 1/2 timer, denne fik ca. 5 - selvom der stod 2 til 2 1/2 timer på supermarkedets indpakning. Når det koges bliver kødet helt hårdt og kedeligt i lang tid, først efter 3 1/2 - 4 timer begynder det at blive blødt igen. Det gælder også for de andre udskæringer, der skal have lang tid for at blive møre - f.eks. bov og osso buco.

Grønsagerne - porrer, majroer og gulerødder - kogte med de sidste 25 minutter, indtil de var møre. J
eg kan bedst lide grønsagerne ret bløde til simreretter, helst ikke al dente, som når de dampes. Før grønsagerne kom i blev suppen siet, så den var klar til at bruge til saucen. Kogte kartofler og gammeldags peberrodssauce til.

Ingen kommentarer: