Sider

fredag den 23. marts 2007

Ceviche af kammuslinger

Ceviche er marineret rå fisk og skaldyr. Sydamerikansk sushi. Marinaden består typisk af olie, saft fra lime eller citron og nogle smagsgivere - her er brugt peberrod og purløg. Jeg har før brugt denne marinade med halv torsk og halv kammuslinger. Den er også god, torsken gør det lidt lettere.

Kammusling er rigtig god til ceviche, en anden god kombination er med kumquat, agurk og citronsaft.

Fisk og skaldyr til ceviche skal være helt frisk. Når det så er sagt: fisk skal fryses for at undgå risikoen for parasitter, når den spises rå. Det hedder, at fisken skal være helt frosset i to timer. Med indfrysningstid vil det sige, at den skal være i fryseren i cirka 1 døgn. Skaldyr behøver ikke turen i fryseren. Til en stor forret til to personer:

150 g. kammuslinger
2 spsk. klippet purløg

saft af 1/2 lime

1/2 tsk. frisk revet peberrod

1 spsk. koldpresset rapskimolie

salt


Skær kammuslingen i tynde skiver. Bland olie, limesaft,
peberrod, purløg og salt til marinade. Kom lidt af marinaden på en tallerken og læg muslingeskiverne ovenpå. Hæld resten af marinaden over. Stil i køleskab i 15 - 60 minutter.

Servér ceviche'en kold med brød.

Ingen kommentarer: