Sider

tirsdag den 1. januar 2008

Goderåd i Hjerpsted

Godt nytår! Jeg er så heldig at være ved Vadehavet og fejre nytår hos en gammel veninde og partner in crime udi spændende projekter. I går gik vi tur på den flade strand ved Hjerpsted kirke, og sluttede af med en kop kaffe og nogle goderåd i bilen, i ly for blæsten.

Goderåd er en sønderjysk specialitet, Bodils mand Kristian har lavet vores. Man bruger:

250 g. smør
250 g. sukker
4 æg
reven skal af 1 citron
500 g. mel

Sukker og smør røres sammen, så røres æg og citronskal med. Melet røres med lidt ad gangen. Kagerne bages gyldne, ca. 2 min. på hver side, i et goderådsjern. I sin dejlige og oplysende Sønderjysk kogebog skriver Inge Adriansen at jernet 'smøres med en flæskesvær efter bagning af hver kage.' Hmm... Hun bruger også 2 tsk. kardemomme i stedet for citronskal.

Ingen kommentarer: