Sider

mandag den 7. december 2009

Morgenjuletræ, nissemac og rugbrødscroutoner på græskarsuppe

Så er det ved at være december. Juletræet skinner udenfor i morgenlyset. Nissemac'en svæver rundt på mystisk vis derude.
Climate change elge-julekalenderen er færdig og blev afleveret med kys og kram. Det gjorde min fin chokoladekalender også. Græskarsuppen er lavet i går, nogenlunde som sædvanlig: bagte hokkaido græskar blendet med hønsefond, salt og en smule fløde. Denne gang med Meyer's kirsebæreddike som syren og en teske rørsukker som sødme.

Topping er stegt bacon, rugbrødscroutoner og finthakket løvstik.

Vinen er St. Clairs Sauvignon blanc, en god ledsager. Vine på Sauvignon blanc druen er tit gode til grønsager. Denne har også den kraft og tæthed, som druen får, når den dyrkes på New Zealand - og som gør den god til at bære græskarens bastant, lidt fad smag.

Ingen kommentarer: