Sider

lørdag den 27. marts 2010

Kalvelever med salvie og braiseret radicchio

Nå, mør var jeg altså... Men fik faktisk lavet en fast omgang lever. Og radicchio. Af:

et par skalotteløg i meget tynde både
en klat smør
lidt rapskimolie
180 g. kalvelever
et par spsk. hvedemel
et par små blade salvie, finthakkede
salt og peber
en smule tomatpuré
1/3 tsk. hindbæredikke
1/3 glas vin - i aften rød, fordi den var åben, hvid er mindst lige så godt

1. Smør og olien varmes op
på en pande og løgene svitses bløde uden at tage farve.
2. Leveren skæres i mundrette stykker og vendes i melet. Stykkerne vendes på panden med løgene et par minutter, indtil de ikke mere er rå udenpå. Salvie, salt, peber, tomatpuré og hindbæredikke kommes i og vendes med et minut.

3. Vinen kommes i og leverstykkerne steges nogle få minutter mere indtil de er rosa indeni og stadig bløde. Leveren skal ikke have for meget, så bliver den tør og ekstremt kedelig. Smages til og spises med det samme.

Godt med pasta, men i aften blev det kun med braiseret radicchio til. Og et glas Rolling, den åbne rødvin - velduftende, venlig og samtidig interessant. En australier på Shiraz druen, 2006'er fra Central Ranges lavet af Cumuls Wines. En gave fra en veninde, jeg ved ikke, hvor hun har købt den.

Ingen kommentarer: